Γεώργιος Ι. Δουκίδης

Γεώργιος Ι. Δουκίδης

Jury President, e-volution Awards | Ιδρυτής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, OΠΑ & Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ

Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος και διευθυντής της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ. Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ, το οποίο ίδρυσε και ήταν διευθυντής για 25 χρόνια, με τους 35 ερευνητές του και τα 45 διεθνή ερευνητικά έργα που έχει εκτελέσει με επιτυχία, είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools. Η ερευνητική αριστεία του έχει αναγνωρισθεί με διεθνή βραβεία όπως: European Microsoft Retail Application Development (RAD) award 2002, European Case Study Award 2099 στην κατηγορία "Knowledge, Information and Communication Systems Management" και το European ECR award in "Retail innovation with Business Analytics" το 2015.

Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε την περίοδο 1982-1990. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο LSE, INSEAD, Brunel Un. και έχει διδάξει στο London BS, Copenhagen BS, ALBA. Έχει δημοσιεύσει πάνω απο 200 επιστημονικά άρθρα και 20 βιβλία, έχει διατελέσει guest-editor επτά φορές σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει επιβλέψει με επιτυχία 20 υποψήφιους διδάκτορες. Είναι επιστημονικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) και Προεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας). Στα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω απο 50 τοπικούς ή διεθνούς οργανισμούς σε θέματα όπως ψηφιακού μετασχηματισμού, επιχειρηματικής ανάπτυξης, καινοτομίας και αναδιοργάνωσης, ηλεκτρονικού επιχειρείν και επιχειρηματικής αναλυτικής.

Τίτλος παρουσίασης:
“Καταναλωτές και Πληθωρισμός στο Ελληνικό Λιανεμπόριο”

Βασιζόμενος σε πρόσφατες έρευνες καταναλωτών που διενήργησαν οι ΣΕΛΠΕ/ELTRUN και ΙΕΛΚΑ, ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης θα αναλύσει μερικά από τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουν και επηρεάζουν τους Έλληνες καταναλωτές στο ιδιαίτερα δυναμικό περιβάλλον που ζούμε.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επικεφαλής των ελληνικών e-shops και πώς οφείλουν να προσαρμόσουν την στρατηγική τους; Οι απαντήσεις θα δοθούν τον Απρίλιο, στο Ecommerce Summit @ Costa Navarino.