Γιάννης Καράμπελας

Γιάννης Καράμπελας

Founder & CEO, Netstudio

Η πρώτη μου επαφή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήταν το 1986, όταν αποκτήσαμε εγώ και ο κολλητός μου ένα Spectrum ZX 48K και ένα Commodore 64 αντίστοιχα. Πέρα από το παιχνίδι, αυτά τα μηχανήματα μας εισήγαγαν στις αρχές προγραμματισμού μέσω της BASIC και της LOGO. Μετέπειτα, απέκτησα μια Amiga 500 με την οποία εισήχθην και στο μαγικό κόσμο των BBS (Bulletin Board Systems). Με ένα modem στα 2400 bps συνδεόμασταν στους προάγγελους του internet. Στην GATE, την AcroBase και τις άλλες online κοινότητες του 1990.

Επαγγελματικά στράφηκα στο χώρο των πωλήσεων, του marketing και της διαφήμισης. Όλα αυτά τα χρόνια ο προγραμματισμός και το σερφάρισμα ήταν ένα χόμπυ που έγινε πάθος. Ήταν μόλις το 2005 που ασχολήθηκα επαγγελματικά με το internet με τη δημιουργία της Netstudio. Στην αρχή φτιάχνοντας απλά στατικά site, αργότερα δυναμικά και online εφαρμογές μέσω Mambo, Joomla, CakePHP, Drupal.

Από το 2019 όμως επικεντρωθήκαμε στην δική μας πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έχοντας αναπτύξει σε αυτήν πάνω από 80 eshops, μεταξύ των οποίων τα MyMarket, BSB, Pink Woman, ΜΕΒΓΑΛ και Βιολογικό Χωριό.