Γιώργος Χατζηιωάννου

Γιώργος Χατζηιωάννου

Digital Strategist, Netstudio

Το ταξίδι μου ξεκίνησε όταν έφυγα από την Μεθώνη για να σπουδάσω στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Πειραιά από όπου και αποφοίτησα.

Ανέκαθεν μου άρεσαν οι νέες τεχνολογίες και οι κατασκευές (ακόμα θυμάμαι το ειδικά διαμορφωμένο πιρούνι που είχα φτιάξει όταν ήμουν 5 για να χωράει στην πρίζα της κουζίνας…). Την περίοδο των σπουδών μου είχε αρχίσει να ακούγεται ο ερχομός του ADSL, το Internet είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Ένα καινούριος, ψηφιακός κόσμος είχε αρχίσει να χτίζεται (ειδικά στην Ελλάδα ήταν ακόμα στα θεμέλιά του). Από το 2008 άρχισα και εγώ να βοηθώ στο χτίσιμο ξεκινώντας σε μία εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων ως web developer. Τότε ήταν της μόδας τα custom CMS και έτσι για αρκετό καιρό ασχολήθηκα με αυτά. Μπορώ να πω ότι έφτιαξα δεκάδες σελίδες, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν δυναμικές παρουσιάσεις φτιαγμένες σε PHP, καθώς και αρκετά ecommerce site για διάφορες εταιρείες.

Σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψα τις ανάγκες προώθησης που έχει μια σελίδα καθώς και πόσα λίγα πράγματα γίνονται από τους webmasters για να τα καταφέρουν. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήμουν ιδιαίτερος fan της διαφήμισης αυτό όμως που με γοήτευσε στο online marketing είναι η δυνατότητα να μπορείς να μετράς σχεδόν άμεσα τα αποτελέσματα. Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου και στο online marketing. Σε αυτό το ταξίδι μέχρι στιγμής έχω στις αποσκευές μου δύο πιστοποιήσεις. Μία από την Google ως Google Adwords Qualified Individual και μία από το Web Ceo University ως Professional Internet Marketer.

Επίσης, σε αυτό το ταξίδι είχα και έχω την τύχη να αναπτύσσω και να διαχειρίζομαι δεκάδες διαφημιστικές online καμπάνιες και να βοηθώ στη διαμόρφωση και βελτίωση της εικόνας των προϊόντων και των υπηρεσιών διαφόρων επιχειρήσεων. Το ταξίδι όμως συνεχίζεται και ο επόμενος προορισμός είναι να κατακτήσω τα νησιά Drupal και ευτυχώς για μένα έχουμε αρκετούς πειρατές στην Netstudio που μπορούν να βοηθήσουν.