Κωστής Πάικος

Κωστής Πάικος

Director, Head of Digital, OPAP & Non Executive Board Member, Fourlis Group

Ο Κωστής Πάικος δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ψηφιακής επιχειρηματικότητας από το 2002. Σήμερα, ως Digital Director στον ΟΠΑΠ, είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών και εμπειριών για το σύνολο των καναλιών και κατηγορίας πελατών, καθώς και για την εισαγωγή στρατηγικών και δραστηριοτήτων που επιτρέπουν στον οργανισμό να μετασχηματιστεί ψηφιακά. Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο του 2023, αποτελεί ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Ομίλου Φουρλή.

Διετέλεσε για χρόνια επικεφαλής των βραβευμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών της Eurobank για ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις, στους τομείς των τραπεζικών συναλλαγών, των πληρωμών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που ήταν στο επίκεντρο του προγράμματος Digital Transformation & Innovation της Τράπεζας, επιτυγχάνοντας αναγνώριση στην αγορά και σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, εξειδικεύεται και στο Digital Marketing και την εμπλοκή των χρηστών στα ψηφιακά μέσα, έχοντας σχεδιάσει τη στρατηγική υλοποίησης μεγάλου αριθμού σχετικών ενεργειών προβολής και επικοινωνίας.

Αρθρογραφεί και είναι συχνά ομιλητής σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού επιχειρείν. Παράλληλα, παρακολουθεί ενεργά την εξέλιξη του Ελληνικού οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων Τεχνολογίας, καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας εταιρείες στο αναπτυξιακό τους ταξίδι. Ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας μιας από τις πρώτες θερμοκοιτίδες startup στην Ελλάδα («The EGG»), μέντορας και κριτής σε Διαγωνισμούς Καινοτομίας, καθώς και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Τεχνολογίας στο Mobile World Congress (MWC), μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις παγκοσμίως. Από το 2009 έως το 2018 διετέλεσε Μέλος ΔΣ & Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Διαδραστικής Επικοινωνίας Ελλάδος (IAB Hellas), υπεύθυνος για τις οικονομικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του οργανισμού. Έχει συμπεριληφθεί στις λίστες «IT/Digital 100 PowerList» και «Digital Transformation Officer Top 50 Powerlist», έχοντας ψηφιστεί ως ένας από τους επιδραστικότερους επαγγελματίες τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και Μεταπτυχιακών Τίτλων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ (NYU) και την Ελλάδα (ALBA).