Μάκης Θέμελης

Μάκης Θέμελης

Senior Director, Digital Commercial & eMobility Transformation, ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Μάκης Θέμελης είναι ένα C-Level πολύ-βραβευμένο στέλεχος, με εκτενή πορεία εταιρικών επιτυχιών σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, με εξειδίκευση στους τομείς των Εμπορικών Δραστηριοτήτων (“Commercial Business”), του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (“Digital Transformation”) και της Εμπειρίας Πελατών (“Customer Experience – CX”).

Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εις βάθος γνώση του διαδικτύου, των Ψηφιακών Πωλήσεων και του Marketing, της Διαφήμισης και των Μ.Μ.Ε., του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, των Marketplaces και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, της Τεχνολογίας, του Λιανικού & Χονδρικού Εμπορίου και των Υπηρεσιών, μέσα από την ηγεσία εταιριών, ομάδων και έργων, και την ευθύνη της διαχείρισης ισολογισμών (P&L statements).

Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στη βρετανική αγορά σε βασικούς ψηφιακούς πολυεθνικούς οργανισμούς όπως το eBay (ebay.co.uk) & και τα Yellow Pages (yell.com). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στα τέλη του 2005, συνεργάστηκε με το Χρυσό Οδηγό (INFOTE Α.Ε.) και τη Χρύσή Ευκαιρία Α.Ε., ως Εμπορικός Διευθυντής, βελτιστοποιώντας και επηρεάζοντας θετικά τόσο την γενική αλλά και την ψηφιακή στρατηγική τους ανάπτυξη (π.χ. xo.gr, goldendeals.gr, goldenbrands.gr, xe.gr, κ.λπ.). Στη συνέχεια, ο κ. Θέμελης βρίσκεται στην PRIME MEDIA Α.Ε. (Όμιλος Κοπελούζου), εστιάζοντας στη διεθνή ψηφιακή επέκταση της εταιρείας.

Τον Οκτώβριο του 2013, οδηγεί το fashion marketplace, brandsgalaxy.gr (Antenna Group) ως Γενικός Διευθυντής, στην κερδοφορία και συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της Thinkdigital Α.Ε. ως ηγέτιδα εταιρεία Ψηφιακής Διαφήμισης στη Νότια & Ανατολική Ευρώπη. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ο κ. Θέμελης κατείχε τη θέση του Chief Digital &Commercial Officer στην QIVOS (τότε μέλος του Ομίλου FF), όταν εντάχθηκε στο Public και αργότερα στη Mediamarkt (Public Group), ως Chief Digital Officer με σαφή εντολή αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της omnichannel στρατηγικής (eCommerce, digitization, digital marketing, loyalty και CRM).

Κατά την παρούσα περίοδο, ο Μάκης Θέμελης αποτελεί μέλος της ομάδας που ηγείται του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ηλεκτρισμού και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ Α.Ε.). Παράλληλα με την επιτυχημένη εργασιακή του σταδιοδρομία όλα αυτά τα έτη, ο Μ. Θέμελης αφιερώνει χρόνο στους τομείς τόσο της Εκπαίδευσης, ως Λέκτορας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (ΜΒΑ & ΜSc in Digital & Social Media Marketing), όσο και στον συνεδριακό κλάδο, ως Keynote Ομιλητής. Ένας πολύγλωσσος C-level Executive, κάτοχος ΒΑ (Hons) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Essex και ΜΑ στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Σχέσεις από το Warwick Business School.