Ξένια Κούρτογλου

Ξένια Κούρτογλου

Ιδρύτρια Focus Bari, e-satisfaction & Resilience Expert

Επιχειρηματίας στον χώρο της Έρευνας Αγοράς, έχει 35+ χρόνια εμπειρίας στην μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων. Η Ξένια είναι ένας μέντορας με οξεία επιχειρηματική οπτική σε συνδυασμό με την σε βάθος κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης και συμπεριφοράς. Η προσωπική της πορεία την οδήγησε στην εξειδίκευση στην Ψυχική Ανθεκτικότητα, μια δεξιότητα που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για να αντιμετωπίσει κανείς με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.

H Ξένια Κούρτογλου έχει διδάξει ως τακτική Λέκτωρ για 14 χρόνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι τακτικά προσκεκλημένη ομιλήτρια σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακους φοιτητές Πανεπιστημίων, και συστηματικά κάνει παρουσιάσεις σε τοπικά και διεθνή συνέδρια πάνω στις εξελίξεις της ελληνικής κοινωνίας και επιχειρηματικής κοινότητας. To 2018 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Διόπτρα το πρώτο της βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ!», bestseller μέσα στους δύο πρώτους μήνες από την κυκλοφορία του. Σήμερα η Ξένια «ακούγεται» στο δικό της Podcast, στην Athens Voice, και στην μονόλεπτη «Έμπνευση της Ημέρας» στον ραδιοσταθμό Galaxy 92.0 κάθε μέρα στις 10 πμ και στις 5 μμ.

Όραμα της Ξένιας είναι μια κοινωνία με περισσότερους υγιείς, χαρούμενους, δημιουργικούς και υπεύθυνους ανθρώπους, και μια επιχειρηματική κοινότητα που θέτει ως αποστολή την εμπειρία του πελάτη, με σεβασμό στον άνθρωπο και στον πλανήτη.

Τίτλος Παρουσίασης:
“Discovering the e-shopper”

«Ποιος είναι σήμερα ο Έλληνας e-shopper; Ποιες είναι οι συνήθειες, οι ανάγκες και οι προσδοκίες του όταν ψωνίζει ηλεκτρονικά; Τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τον πελάτη τους όσοι βρίσκονται στο e-business και τι είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά και θα απογειώσει την πιστότητα; Μέσα από την παρουσίασή της, η Ξένια Κούρτογλου θα δώσει πολύτιμη καθοδήγηση μέσα από τα «μάτια των καταναλωτών».