Φίλιππος Γκούφας

Φίλιππος Γκούφας

Head of eCommerce & Digital Transformation, Meidanis SA

Ο Φίλιππος Γκούφας εργάζεται ως Head of eCommerce & Digital Transformation στην Meidanis SA, εταιρεία λιανικού & χονδρικού εμπορίου στον τομέα του ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ψηφιακό κόσμο τα τελευταία 14 χρόνια, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό & την υλοποίηση eCommerce στρατηγικής, στη βελτιστοποίηση του user experience, στη digital επικοινωνία και στο digital transformation.

Σε προηγούμενους ρόλους, ήταν επικεφαλής των τμημάτων eCommerce, Product Development & Digital Transformation σε ΜΜΕ και εταιρείες start-up στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη).

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Executive MBA καθώς και του Master of Science (M.Sc.) Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας για Στελέχη Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 1ο πτυχίο του προέρχεται από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, στην επαγγελματική πορεία, έχει μάθει τη σημασία της κατασκευής & εφαρμογής αυτοματοποιημένων διαδικασιών. Η έλλειψη αυτοματοποίησης μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις, ειδικά καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Οι ενέργειες για συνεχή αναζήτηση ευκαιριών για αυτοματοποίηση διαδικασιών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ενός οργανισμού.